InnerConnect

Praktijk voor Reflexzonetherapie, Haptonomie en Massagetherapie


Your Subtitle text

Principes en Methodieken

Natuurgerichte Principes

InnerConnect werkt volgens de vijf natuurgerichte principes:

a.         Prikkeloverdracht
b.         Drainage
c.         Voeding
d.         Energie
e.         Psyche

Hierbij worden verschillende methodieken (behandelvormen) toegepast. Elke behandelvorm werkt op één of meer van de principes. Hieronder wordt per principe aangegeven welke methodieken (behandelvormen) werken op het betreffende principe.


Principes en daarbij toegepaste Methodieken


Prikkeloverdracht

Gezondheid vergt een goede prikkeloverdracht tussen hersenen en lichaam in het zenuwstelsel, maar ook een goede informatieoverdracht binnen het hormoonstelsel en immuunsysteem. Daarnaast is de samenwerking tussen deze systemen van belang voor een goede balans. Een voorbeeld van samenwerking tussen deze drie stelsels bij een verstoorde balans is langdurige stress. Langdurige stress leidt tot een aanhoudende overproductie van cortisol en daarmee tot een verstoring van het hormoonsysteem. Dit leidt uiteindelijk ook tot een verzwakking van het immuunsysteem, een verminderde prikkeloverdracht van het zenuwstelsel en een verminderde trofiek (aanvoer van voeding naar de cel en afvoer van afvalstoffen uit de cel).

 

Methodieken: Manuele Lymfedrainage en Lymfetaping, Bindweefselmassage, Acupressuur, Gezichtsreflexologie, 
Voetreflexzone massage, Haptonomische ontspanningsmassage, Holistische massage, Mobilisatie- en oscilatietechnieken en Sportmassage.

 

 

Drainage

Gezonheid vergt een evenwicht tussen aanvoer van voeding naar de cel en afvoer van afvalstoffen uit de cel. Door een verminderde trofiek blijven afvalstoffen achter in de cellen en wordt de opname van voedingsstoffen belemmerd.

 

Methodieken: Manuele Lymfedrainage en Lymfetaping, Bindweefselmassage, Acupressuur, Gezichtsreflexologie, 
Voetreflexzone massage, Hot Stone massage en Sportmassage.

 

 

Voeding

Voeding levert brandstof en bouwstoffen voor het lichaam. Een gezonde voeding vergt tevens voldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen. Onvolwaardige voeding, een verstoord voedingspatroon of voedingsstoffen die het lichaam niet verdraagt kunnen leiden tot dysfunctioneren of ziek worden.

 

Methodieken: voedingsadvies

 

 

Energie

Gezondheid vergt een voldoende hoeveelheid energie en goede doorstroming hiervan door het lichaam. Een te grote of te lage hoeveelheid energie uit zich in het lichaam in de vorm van spanning of pijn. Herstel van balans vergt het afvoeren van overmatige energie of toevoeren van ontbrekende energie.

 

Methodieken: Acupressuur, Gezichtsreflexologie, Voetreflexzone massage, Haptonomische ontspanningsmassage, Holistische massage, Hot Stone massage, Aromamethodiek en Sportmassage.

 

 

Psyche

Herstel en het voorkomen van herhaling van klachten vergt het verkrijgen van inzicht in ziekmakende factoren. Daarnaast kan de psyche balans helpen herstellen door via positieve intentie of visualisatie energie op een bepaalde manier te laten stromen en blokkades op te heffen.

 

Methodieken: Acupressuur, Haptonomische ontspanningsmassage, Holistische massage, Hot Stone massage en Aromamethodiek.