InnerConnect

Praktijk voor Reflexzonetherapie, Haptonomie en Massagetherapie


Your Subtitle text
Welkom

Introductie
Welkom op de website van 
InnerConnect, Praktijk voor Reflexzonetherapie, Haptonomie en MassagetherapieMijn naam is Alida Kranenburg. Ik ben werkzaam als Massagetherapeut sinds 2009 en als Reflexzonetherapeut sinds 2012.

Klachten van het bewegingsapparaat
De eerste drie jaar lag mijn focus primair op het behandelen van chronische en acute klachten van het bewegingsapparaat (skelet, spieren, zenuwen en huid). Voorbeelden van dit soort klachten zijn vermoeide en/of pijnlijke spieren, nek-, schouder- en rugklachten, RSI, tenniselleboog, golfersarm, sportblessures, oedeem en/of littekens. Methodieken die ik hiervoor toepas zijn Haptonomie, onderdelen van de Massagetherapie zoals 
Manuele Lymfedrainage, Lymfetaping, Hot Stone Massage en Bindweefselmassage plus methodieken op het grensvlak van Fysiotherapie en Massagetherapie zoals Dry Needling, Triigerpointtherapie, Sportmassage en Mobilisatietechnieken.


Klachten van het inwendige systeem
Vanaf 2012 heb ik mijn therapiewerkzaamheden uitgebreid met het behandelen van klachten van het inwendige systeem zoals: stress gerelateerde klachten, burn-out, slaapproblemen, rosacea, eczeem, psoriasis, allergie, fibromyalgie, migraine en pijn ten gevolge van artrose en artritis. Methodieken die ik hiervoor toepas zijn onder meer Reflexzonetherapie van voeten, gezicht en schedel plus 
Acupressuur. Daarnaast geef ik voedingsadviezen ter ondersteuning.


Kwalificaties en vergoeding door zorgverzekeraars
Ik ben gediplomeerd Massagetherapeut en Reflexzonetherapeut. Ik ben 
ingeschreven als Natuurgeneeskundige bij de beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Verder ben ik in het bezit van het CPION erkend diploma Medische Basiskennis op HBO-niveau volgens de Plato eisen. Op basis van deze twee diploma’s worden therapeutische consulten gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars als u aanvullend bent verzekerd voor complementaire/alternatieve geneeswijzen en als ook de toegepaste behandelmethodieken (zoals reflexzonetherapie, haptonomie en/of auriculotherapie) onder de polis zijn gedekt. Ik adviseer cliënten om vooraf in hun poliswaarden te kijken wat wel en niet wordt vergoed wat betreft complementaire/alternatieve geneeswijzen.

Mijn behandelingen zijn voor een belangrijk deel complementair aan fysiotherapie en manuele therapie.

 

Belasting en belastbaarheid

Als therapeut signaleer ik een trend dat de westerse mens de laatste decennia onderworpen is aan een steeds hogere fysieke en mentale belasting tijdens werk en recreatief sporten. Anderzijds zie ik een afname van de belastbaarheid ten gevolge van onder andere stress en gebrek aan lichaamsbeweging.  Als therapeut richt ik me op herstel van de balans tussen belasting (dat wat iemand draagt) en belastbaarheid (dat wat iemand aankan). Daarbij help ik de cliënt om bewust te voelen binnen welke grenzen een dynamisch evenwicht kan worden bereikt tussen belasting en belastbaarheid. Hierbij worden in interactie met de cliënt de functionele mogelijkheden en beperkingen onderzocht.

 

Aanpak

Voor aanvang van een behandeling wordt een uitvoerige anamnese afgenomen. Dit zijn vragen om inzicht te krijgen in de ontstaansgeschiedenis van uw klachten. Hierbij horen functietesten van het bewegingsapparaat. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan opgezet. Elke vervolgbehandeling wordt voorafgegaan door een korte evaluatie met vragen over het verloop van de klachten en effect van de behandeling. Het kan zijn dat iemand naar mij wordt doorverwezen via huisarts, medisch specialist, fysiotherapeut, manueel therapeut of chiropractor. Het omgekeerde komt ook voor.

 

Bij de behandelvormen of methodieken in het behandelplan help ik de cliënt bewust te maken van de feitelijke oorzaak van ziek zijn. Vaak zijn klachten gerelateerd aan stress. Om de balans tussen belasting en belastbaarheid te verbeteren is het van wezenlijk belang om de verbinding te versterken met je innerlijke zelf (“inner-connect”).

Behandeling op bedrijfslocatie

Wilt u als bedrijf gebruik maken van mijn analyse- en behandelmethodieken voor een betere balans tussen belasting en belastbaarheid, dan maak ik graag een oriënterend gesprek op locatie.